Lauman kuulumisia

Nyt siis Balamut on saanut jo jonkin aikaa  liikkua vapaasti ja tutustua hiljalleen muuhun kissalaumaan. Balamut ei pelkää muita kissoja ja olisi hyvin innokas saamaan uusia kavereita eikä ole vihoitellut kellekään.  Hyvin sinnikkäästi yrittää osoittaa olevansa vaaraton ja yrittää tehdä tuttavuutta muihin. Muut kissat kuitenkin vielä vierastavat Balamutia. Chakan, Sami ja Yanisha elävät jo ilman suurempia sähinöitä rinta rinnan, mutteivat siis ole ylimpiä ystävyksiäkään, lähinnä sietävät toisiaan ja pystyvät tulemaan jo yhdessä sänkyyn köllöttelemään emännän kanssa.

Lauman pomo ja vanhin Miska ei siedä Balamutia liian lähellä (aiheuttaa välittömän murinakohtauksen), mutta muuten ei juuri tilanteesta piittaa.

Yllättäen eniten tilanteesta on häiriintynyt meidän rämäpää poika Kofi. Kofi pelkäsi aluksi Balamutia. Balamut taas huomasi, että Kofista saisi ehkä parhaiten remukaverin ja yritti kovasti näyttää Kofille, ettei häntä tarvitse pelätä vaikka iso (ja leikkaamaton) onkin ja tehdä tuttavutta.

Tästä Kofi siis rohkaistui ja totesi, ettei olekaan niin pelottava... ja alkoikin sitten hyökkimään Balamutin kimppuun ja merkkailemaan reviiriään. Balumutia tämä ei onneksi ole kovin häirinnyt, yrittää suhtautua hyvin diplomaattisesti, väistää jos huomaa hyökkimisyrityksen, puolustautuu jos hyökkää (missä siis Balamutilla aika ylivoima) ja siltikin yhä tehdä sopivan paikan tullen tutustumisyrityksiä. Balamut ei myöskään merkkaile ja tähän asti käyttänyt vain omaa mukana tullutta vessaansa. Kofikin on sen verran fiksu, että tajuaa Balamutin ylivoiman eli yllätyshyökkäyksen jälkeen juoksee kiireen vilkkaa pakoon.

Kofi on siis se, joka tällä hetkellä eniten huolestuttaa ja on siis todella stressaantunut kilpailijasta, mistä olen hieman yllättynyt. Toisaalta Kofi oli tottunut saamaan erittäin paljon huomiota. Lisäksi allergian takia Kofia ei voinut leikata kovin nuorena ja kerkisi päästä kollittelun makuun sen verran, että leikkauksen jälkeen yhä ainakin yrittänyt astua Yanishaa (Ennen leikkausta siis pidettiin erossa siskopuolestaan). Tosin Kofi ei kuitenkaan alkanut merkkailemaan ennen leikkausta, mitä siis tekee nyt.

Yanisha ja Balamut ovat kovin kiinnostuneita välistä toisistaan, mutta Yanisha yhä murisee heti, jos Balmut yrittää tulla iholle. Yanishan kiimaa siis odotellessa...

Lauma meni sekaisin....


Eli juuri kun pääsin eilen päivittämästä lauman kuulumisia, niin tapahtui sellaista mikä pisti lauman aivan sekaisin. Olemme saaneet vierailijan vapaana liikkuvasta kissasta joka käy uhittelemassa todella aggressiivisesti tuossa meidän verkotetun terassin takana ja huutaa välistä täyttä huutoa. Ensin omat kissat pelkäsivät vierailijaa, mutta nyt varsinkin Sami käy todella aggressivisesti puolustamaan reviiriään myös. Verkko meni jo kertaalleen rikki tälläisessä nujakassa ja oli paikattu. Eilen kuitenkin tapahtui oikeen todellinen yhteenotto. Vaikka avomies syöksyi sinne saman tien väliin, niin nuo kaksi isoa kollia saivat nyt jopa tuon terassin oven rikki.

Sami oli niin tohkeissaan, että hyökkäsi myös Miskan kimppuun ja siinä vaiheessa itsekin kerkesin väliin ja nappasin Samin kainaloon. Tämän jälkeen Miska ja Sami kiukuttelivat niin toisilleen kuin muillekin kissoille ja koko lauma oli hyvin rauhaton, mutta rauhoittui ennen nukkumaan menoa.

Yllättäen tämä selkkaus sai ilmeisesti kuitenkin Kofin ja Balamutin lähestymään toisiaan. Heräsin kesken yötä meteliin keittiössä ja pelkäsin jo siellä tapahtuneen pahempaakin. Meillä oli yhdellä keittiön tuolilla pari tyhjää pitsalaatikkoa, jotka juniorit olivat tiputtaneet lattialle ja yhdessä olivat aukomassa laatikoita :D.

Seuraavan kerran heräsin kun olivat siirtyneet leikkimään makkariin... tosin tällä kertaa emäntä otti leikkikalun pois. Kofi oli sitten keksinyt leikkikaluksi ja raavittavaksi minun Goretex-ulkoiluhousut  :O.

Yllättäen molemmissa tapauksissa minut huomatessaan tuli riitaa poikien kesken, sitä ennen siis leikkivät sulassa sovussa.

Tilanne on rauhoittunut muun lauman suhteen, mutta toivottavasti tuo hieman lähensi noiden juniorikollien välejä.

 

1 kommentti:

  1. Seurailen foorumillakin tapahtumia aktiivisesti ja kiva kun löysin tännekkin :)

    VastaaPoista