Unelma

Minulla on ollut aina haaveena kokea kerran oman kissan saamat pennut. Tällä hetkellä haave saattaa olla melkoisen lähellä toteutumistaan. Kasvattajaksi en ole ryhtymässä vaan  tarkoituksena on kokea tämä "ihme" kerran.

Kissoista siis Yanisha on yhä leikkaamaton, mutta unelman totetutus on vain venynyt ja venynyt. Yksi syy on se, että haaveena on todella hoitaa pennutus esimerkillisesti eli samaan tapaan kuin rotukissoilla sisältäen eläinlääkärit ja jalostustestit. Tämä taas johtaa siihen, että luultavasti itse ottaa rahallisesti "takkiin". Toinen syy on tietysti vaikeus löytää kollinomistajaa, johon voisin luottaa.

Tapahtui kuitenkin odottamaton käänne, joka sai tekemään alkusysähdyksen projektille. Pojalle alunperin hankittu kissa Balamut, joka on leikkaamaton uros, muutti meille pojan muuttuneen tilanteen takia ja on siis tällä hetkellä mahdollinen isä Yanishan pennuille.

Unelmana on myös, että pystyisin vaikuttamaan myöskin hieman asenteisiin tai toisin sanoen kotikissojen pennutuksen vastustajiin.  Itselle kissa on kissa, oli se sitten rotukissa, maatiainen tai rodunomainen kotikissa. Itselleni kaikki ovat täysin saman arvoisia lemmikeinä ja jokainen omia persooniaan. Jokainen kissa ansaitsee täysin saman kohtelun. Ikävä kyllä mielestäni rotukissojen kasvatus ei ole nykyisin terveellä pohjalla ja hyvin paljon täytyisi muuttua niin rotujärjestöjen säännöissä kuin asenteissa. En todella ymmärrä sitä, miten nykyinen rotukasvatus voi joillekin olla se esimerkillinen tapa, jota puolustetaan. Kirjoitan ehkä myöhemmin enemmän epäkohdista, joita itse näen nykyisessä rotukasvatuksessa.

Tarkoituksena ei ole myöskään vaikeuttaa eläinsuojelutyötä, miten osa kokee kotikissojen pennuttamisen. Arvostan todella eläintensuojelutyötä, mutta siltikin olen sitä mieltä, että ainoa, jolla näiden kodittomien eläinten määrää voidaan vähentää, on pyrkiä vaikuttamaan asenteisiin ja kissojen arvostukseen. 

Odottelen kauhulla sitä, mitä kommentteja tämä projekti saattaa herättää. Kotikissojen  pennutukseen suhtaudutaan nykyisin sen verran tuomittavasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti