Chayan ja muun kotilauman kuulumisia

Chaya-tytsy siis jäi meidän laumaan ja tuntunut nauttivan myös suurin siemauksin yllättäen saamastaa spesiaalihuomiosta niin vanhempien kissojen kuin palvelijoiden puolelta.

Tässä eno Chakan, isi Balamut ja Chaya jotka ovat ottaneet Chayan erityisesti suojiinsa ja ovat innokkaimpia leikkikavereita myös

Balamut-isikin on tässä välillä käynyt pallien poistossa, josta otti todella nokkiinsa ensin(lähinnä el-reissusta, muuten ei juuri pallien poistoa huomannut, vaan toipui todella nopeasti). Nyt kun alkaa hormonien jylläys vähenemään, niin Balamut on intoutunut leikkimään ja tullut taas hellyydenkipeäämäksi.

Päätettiin kuitenkin ennen tuota pallien poistoa, että jos luonto suo, niin annetaan tulla vielä toinen pentue, sen verran ihana kokemus tuo edellinen... eli

tässä Chaya ja mamman kasvava masu

Tällä kertaa masu pompsahti esiin todella nopeasti ja ihan jo kauhistutti kuinka monta masussa on tällä kertaa, painokin nousi paljon enemmän kuin viime kerralla.

Pallosta purkautui 6.7 neljä todella terhakkaa pentusta.

Synnytys sujui muuten todella hyvin, mutta Yanishan kanssa ei todella pentusia pakerreta sinne minne emäntä suunnittelee... Yanisha viihtyi siis ensin hyvinkin pesässä ja suurena apuna oli lopulta myöskin Chaya, jonka Yanisha halusi huoneeseen ja viereensä. Yanisha imetti Chayaa pitkästä aikaa, mistä oli lopulta todella suuri apua, eli Chaya avasi maitohanat valmiiksi tuleville pentusille.

Ensimmäinen pentunen tuli melkein hiekkalaatikkoon, kun Yanisha päätti mennä vessaan juuri ennen... kävikinn pissillä ja yritti kakkeja perään... emäntä nosti kiireesti Yanihan laatikosta, kun huomasi kalvokuplan.... Yanisha ei sitten enää pesään suostunut ja ensimmäinen pentunen pakerrettiin minun viereeni pyyhkeelle sänkyyn... tuloksen syntyi "Koukku", 88g, jolla koukku hännän päässä aivan kuin äidillään.Selvisi myös että Yanishalla oli oikesti myös kakkihätäkin, eli ponnistuksen mukana tuli Koukun lisäksi myöskin pieni kakkipökäle.

Tässä vaiheessa Yanishalle iski taas levottomuus ja halusi kantaa Koukun puhtaiden pyykkien läjään, jonne lopulta syntyivät loput kolme eli seuraavana syntyi "Tuplakoukku" tai "Töpö", 99 g, jonka hännässä siis tupla knikki ja häntä muistuttaa eno Chakanin häntää. Sitten oli vuorossa "suora 1" , 89g ja "suora 2", 110g, joilla siis suorat hännät.

Tämän jälkeen Yanisha päätti, että pentujen paikka on pienen raapimispuun "pesässä",  ja emännälle tuli kiire yrittää putsata ja änkeä kroonikko vaippaa alle, tässä vaiheessa vielä vaikutti, että pentuja lisääkin tulossa. Lopulta pentuja ei enää ole ilmestynyt lisää ja pennut ovat yhä tuon pienen raapimapuun pesässä, joka nostettu pentuslaatikkoon. Yanishan levottomuus kuitenkin jatkui ja vaikutti siis että yhä voisi olla pentusia tulossa, viime kerrallahan oli parikin pidempää taukoa synnytyksessä ja levottomuus jatkui, kunnes oli kaikki ulkona. Yanishan rauhottomuus jatkui eiliseen aamuun saakka ja masukin antoi olettaa, että siellä jotain voisi vielä ollakin. Nyt kuitenkin Yanisha ollut rauhallisempi jo vuorokauden ja voinut muutenkin hyvin eli ei vuotoa, syö, juo, hoitaa pentuja, kiipeilee ja hyppiikin, joten tällä hetkellä eletään oletuksella, että ne oli siinä, mutta suuren suuri yllätys ei olisi yhäkään se, että alkaisi taas tapahtua.

Oikeastaan olen helpottunutkin, jos tuli vain neljä, mikä on todella nappi määrä. Pennut ovat todella terhakoita ja painot lähti heti nousuun, kun maitohanat oli tällä kertaa valmiiksi auki. Nyt ei tarvinnut huolehtia onko lisäruokinnan tarvetta ja taisi jäädä tällä kertaa jopa boosterit käyttämättä. Pennut löysivät nisät heti ilman apua ja olivat niin tiukasti nisisää kiinni jo heti, että Yanishan ollessa vielä levoton ja lähtiessä välistä kesken syötön liikkeelle, riippuivat nisissä kiinni :D. Ensimmäiset "baaritappelut" on kyllä jo havaittu, mutta kaikki pennuista osaavat pitää puolensa, eikä kukaan ole jäänyt alakynteen tai päässyt dominoimaan mikä tarkoittaa sitä että muutaman vuorokauden valvomista lukuunottamatta alussa, emäntä taitaa päästä helpolla :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti