pennut 1 vk, Töpöllä ja tytsy-Suoralla simmut aukeaa

Tänään on 1-viikkoissynttärit :). Kahdella pennuista simmut alkaneet avautua ja mönkimään on alettu jo muutenkin kuin vain mamin tisulle. Yritän vielä ottaa kuvia tänään... kuvia on kyllä muutenkin otettu koko ajan, mutta ei kovin onnistuneita...

Yhäkään en varmaa sano sukupuolista, muuta kuin että tuo pienin suorahäntä on melkoisen varmasti tytsy. Muita arvelisin tässä vaiheessa pojiksi, mutta varmuus selviää vasta ajan myötä. 

Pennut kasvaa ihan hurjaa vaihtia, oikeita pikku ahmatteja ovat kaikki ja maitoa riittää eli emännän ei todellakaan ole tarvinnut miettiä lisäruokinnan tai baarijärkkärin tointa :).

Mammakin voi todella hyvin ja hoitaa pentuja esimerkillisesti. Selkeästi huomaa, että kokemus auttaa myös  eli ei hermoile turhia. Malttaa käydä paremmin itse syömässä vessassa sekä myöskin luottaa minuun niin paljon, että saan punnita pennut ihan rauhassa, eikä yritä heti kantaa pentuja takaisin (mikä oli viimeksi alkuvaiheessa ongelma) . Antaa pentujen myöskin möngertää rauhassa pesässä, ilman että kerää niitä heti "huomiinsa" eli kokemus näkyy.  Ei ole myöskään vaihtanut pesän paikkaa viime kerran tapaan, vaan nyt sama paikka pysynyt eli tuo vanha pentulaatikko  ja sinne nostettu pikku raapimapuu, jonka valitsi synnytksen tohinoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti